Aqua Logic Tuinberegening | Gazonsproeiers
15890
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15890,page-child,parent-pageid-15833,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Artikelcode en Omschrijving:

Artikelcode 2001 Pop-up sproeier

Deze pop-up sproeier wordt wereldwijd het meeste gebruikt. De met tandwiel aangedreven sproeier heeft een instelbare sproeimogelijkheid van 40 tot 360 graden. Het bereik is instelbaar van 8,5 meter tot 15,9 meter in straal. De hierbij geadviseerde waterdruk mag variëren van 2,1 tot 4,8 bar. De pop-up sproeier wordt geleverd met 12 nozzles voor het verkrijgen van verschillende waterstralen. Nozzle 1 geeft een korte straal met een breed watergordijn. Oplopend naar nozzle 12 wordt het watergordijn smaller en het bereik wordt verder. Nozzle 5 heeft een goed gemiddelde waterstraal.

 

Plaatsen

 

De pop-up sproeier komt door de waterdruk boven het gras uit en zakt weer terug wanneer de waterdruk weggenomen wordt. De bovenkant van de pop-up sproeier moet 3/4 cm onder de grasmat geplaatst worden om beschadiging (door verticuteren) van de pop-up sproeier te voorkomen. Om de plaats(en) van de pop-up sproeier te bepalen, kan een stok in het gazon geplaatst worden en met een meetlint de draaicirkel bepaald worden. De pop-up sproeiers dienen overlappend geplaatst te worden. Op de druk van een gemiddelde buitenkraan kunnen maximaal 2 pop-up sproeiers tegelijkertijd sproeien. Wanneer het wenselijk is om meerdere pop-up sproeiers aan te sluiten, dient er met meerdere groepen gewerkt te worden. Dit houdt in dat er naar de buitenkraan een extra PE slang aangelegd moet worden, waar weer maximaal twee pop-up sproeiers aan bevestigd kunnen worden. Door de groepen op verschillende tijden te laten sproeien, is het mogelijk om de totale tuin te beregenen.

 

Het is mogelijk om de pop-up sproeier als bordersproeier te gebruiken. De pop-up zal dan op een standpijp (artikelcode 5008) geplaatst moeten worden.

 

Aansluiting

 

Bij de pop-up sproeier wordt een klemkoppeling (artikelcode 2002) geleverd voor de aansluiting op een 16 mm PE slang. Ook het sleuteltje (artikelcode 2003) voor het afstellen van de sproeier en de handleiding worden bij deze sproeier geleverd.

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar

 

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar

 

Artikelcode 2002 Klemkoppeling voor pop-up sproeier

Deze koppeling heeft een ¾ inch buitendraad aansluiting voor in de pop-up sproeier. Wanneer het schroefdraad omwikkeld is met teflon (artikelcode 5016) zal de aansluiting waterdicht zijn. Tip: omwikkel het schroefdraad tegen de draairichting in voor een probleemloze verbinding.

 

De klemkoppeling is geschikt voor het aansluiten van de pop-up sproeier op een 16 mm PE slang. Wanneer het groene gedeelte van de koppeling losgedraaid wordt, kan deze met de kleinste opening over de PE slang geschoven worden (de PE slang moet dan al op de juiste lengte gebracht zijn). Hierna wordt de witte ring met de taps toelopende kant over de PE slang geschoven. De PE slang wordt vervolgens in de koppeling met het schroefdraad geschoven, welke bestemd is voor de groene ring. De PE slang moet doorgeduwd worden tot deze niet meer verder kan. Hierna wordt de witte ring over de PE slang naar de koppeling toe aangeschoven. Vervolgens wordt de groene ring goed aangedraaid. Er ontstaat zo een waterdichte aansluiting.

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar

 

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar

 

Artikelcode 2003 Instelsleutel voor pop-up sproeier

Met deze sleutel wordt de pop-up sproeier naar wens ingesteld. Aan de bovenzijde van de pop-up zijn drie openingen. De langwerpige opening heeft de vorm van één kant van het sleuteltje. Wanneer deze kant van de sleutel in de opening gestoken wordt en de sleutel een kwart slag gedraaid wordt, kan de stijgbuis van de pop-up sproeier omhoog getrokken word. De veer zorgt voor weerstand. Deze kan met de andere hand tegen gehouden worden.

 

Op de kop van de stijgbuis zit een opening voor de nozzle. Wanneer een nozzle is uitgezocht, kan deze hier ingedrukt worden (bij de aanschaf van een nieuwe pop-up sproeier zit nozzle 5 hier al standaard in). De metalen kant van het sleuteltje kan gebruikt worden om de schroef, die in de opening te zien is, in en uit te draaien. Het in- en uitdraaien van de schroef bepaalt het bereik van de waterstraal. Wanneer een nozzle geplaatst of verwisseld moet worden, dient de schroef er helemaal uitgedraaid te worden. De opening waar een min en een plus bij staat, is bedoeld om met de plastic kant van de sleutel de graden in te stellen van de sproeizone. De ingestelde sproeirichting kan gecontroleerd worden door de stijgbuis eruit te trekken, tegen te houden en vervolgens rustig aan de kop van de stijgbuis te draaien.

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar

 

Leverancier:

 

Lek Tuinmaterialen

ter Aar