Aqua Logic Tuinberegening | Toepassingen
15833
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15833,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Gazonberegening

Met de pop-up sproeiers van Aqua Logic kunt u makkelijk uw grasvelden van water voorzien. Op het moment dat u de kraan open draait, komt de sproeikop van de pop-up sproeier boven het gazon uit. Is het sproeien klaar, dan verdwijnt de pop-up weer in het gazon.

De pop-up sproeier volgt de graden, die u van tevoren heeft ingesteld. Met de stelschroef boven op de pop-up sproeier regelt u het bereik van de waterstraal. Met de rode nozzles kunt u de juiste breedte- en lengteverhouding van de waterstraal bepalen. Is de pop-up op de juiste wijze geplaatst, dan ondervindt u geen hinder bij het maaien en /of verticuteren van het gazon. De gazonsproeiers zijn instelbaar van 40 tot 360 graden en hebben op de druk van de gemiddelde buitenkraan een instelbaar bereik van ongeveer 2 tot 9 meter in straal  (4 tot 18 meter in diameter). Voor specifieke informatie over het installeren en afstellen, kunt u (gazonberegening) artikelcode 2001 raadplegen.

Borderberegening

Met de bordersproeiers van Aqua Logic kunt u op een eenvoudige wijze uw plantvakken van water voorzien. Doordat borders en beplanting vaak verschillende vormen en hoogtes hebben, zijn de verschillende soorten sproeiers hier op afgestemd. Wij onderscheiden vier mogelijkheden

  • De mircrojetsproeiers
  • De bordersproeiers op spike
  • Bordersproeiers op glasfiber
  • Pop-up sproeier op een metalen standpijp

De mircrojetsproeiers (1) kunt u op een eenvoudige manier in de grond steken, waarbij de sproeier ongeveer 25 cm boven de grond uitsteekt. De microjetsproeiers zijn te verkrijgen in sproeikopjes met ingestelde graden (180 en 360) en hebben een bereik van 2,70 meter in straal.

De bordersproeiers op spike (2) kunt u, net als de microjetsproeiers, in de grond steken en hebben dezelfde hoogte. De sproeikopjes hebben echter meer mogelijkheden. De bordersproeiers zijn te verkrijgen in kopjes met ingestelde graden (90, 180, 360 en in een langwerpige sproeistrook) en hebben een bereik van 4 meter in straal.

Bordersproeiers op glasfiber (3) zijn gelijk aan de bordersproeiers op spike, maar met het verschil dat deze hoger in de border geplaatst kunnen worden. Dit is effectiever wanneer er hoge vaste planten in de border staan.

 

Pop-up sproeier op een metalen standpijp (4) Door een pop-up sproeier op een standpijp te draaien, kan deze hoog in een border geplaatst worden en heeft een hierdoor een groot bereik, 2 tot 9 meter in straal (4 tot 18 meter in diameter). De standpijp wordt met een koppeling rechtstreeks op de PE leiding aangesloten. In tegenstelling tot de microjet en bordersproeiers is de pop-up sproeier geen nevelsproeier. Uw beplanting kan gevoelig zijn voor de harde waterstraal.

 

De specificatie van en de materialen voor de installatie van de sproeiers vindt u in de productomschrijving (borderberegening) en voor de pop-up sproeier op een standpijp (koppelingen). Alle producten zijn voorzien van een naam met een artikelcode.

Potdruppelaars

Potdruppelaars kunnen worden aangesloten op plaatsen waar de potten op een vaste plaats blijven staan. Vanuit de PE slang is het mogelijk om aftakkingen te maken naar de bloempotten, die u op uw terras heeft staan. Zo krijgen ook uw bloempotten voldoende water.

 

Voor specifieke informatie over het installeren en afstellen, kunt u (potdruppelaars) bij een artikelcode raadplegen.

Slangen en Druppelleidigen

Polyethyleenslang (PE) Deze slang is de basis van de beregeningsinstallatie en moet worden aangelegd als een ringleiding door de tuin. Aan deze ringleiding kunnen aftakkingen gemaakt worden met een T-stuk (artikelcode 5003). Met een einddop (artikelcode 5005) wordt de slang(en) afgedicht. Voor specifieke informatie kunt u (slangen en druppelleidingen) bij een artikelcode raadplegen.

Druppelleidigen worden bovengronds gelegd langs hagen en in rododendron- en rozenvakken. Rododendrons en rozen houden niet van een beregening van boven af. De druppelleidingen, die boven de grond komen te liggen, zijn met steekpennen vast te zetten voor een nette en strakke afwerking. Druppelslangen sluit u af met een einddop. Voor specifieke informatie kunt u (slangen en druppelleidingen) bij een artikelcode raadplegen.

Koppelingen

De koppelingen worden gebruikt om de (druppel)slangen, indien nodig, met elkaar te verbinden. De koppelingen zorgen voor een waterdichte afsluiting. De koppelingen voor de 16 mm slangen en druppelslangen zijn te verkrijgen in een T-koppeling, een verbindingskoppeling (recht), een haakse koppeling (90 graden) en een einddop. Ook voor de spaghettislang en tuinslang vindt u de koppelingen onder deze groep. Voor specifieke informatie kunt u (koppelingen) bij een artikelcode raadplegen.

Beregeningsautomaten

Een beregeningsautomaat stelt u in de gelegenheid om de tuin automatisch van water te voorzien, voor het gemak of tijdens uw afwezigheid. Dit kan eenvoudig met een kraanautomaat (een beregeningsautomaat op uw buitenkraan) voor één of twee groepen of met een uitgebreidere beregeningsautomaat voor meerdere groepen en eventueel een regensensor.

 

Wanneer u het beregeningsplan van uw tuin klaar heeft (zie beregeningsplan en instructies voor het aanleggen), weet u hoeveel groepen zich in uw tuin zullen bevinden. Bij het bepalen van een type beregeningsautomaat is dit van belang.

 

Voor specifieke informatie kunt u (beregeningsautomaten) bij een artikelcode raadplegen of de aansluitinstructies lezen in het hoofdstuk uitvoering.